Wie zijn wijDany 8 weken

Wij zijn Joy en Cynthia Hoogeveen, we zijn in de 30 en wonen in Capelle aan den IJssel. in 2013 hebben we kennis gemaakt met de Tamaskan en raakten op slag verliefd. Het prettige karakter in combinatie met het wolfachtige uiterlijk sprak ons erg aan. Na goed zoeken kwamen we terecht bij Dany en zijn sinds eind 2013 heel gelukkig met haar.
In 2016 hebben we Dany laten dekken en hebben we zelf een pup uit het nestje gehouden. Dit is Kyra en ze hoort helemaal bij het gezin.

Joy is werkzaam als zelfstandig ondernemer en exploiteert daarbij diverse websites. Het kantoor waar hij werkt mogen honden mee, dus Dany en Kyra zijn daar om niet alleen thuis te hoeven zijn.

Cynthia doet de administratie van Joy zijn onderneming 3 dagen in de week. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de Nederlandse Tamaskan club, dit als voorzitter.

Visie

Wij willen zo gezond mogelijke honden fokken. Dat betekent dat de ouder honden op de erfelijke ziektes en afwijkingen worden getest die bij de Tamaskan bekend zijn. Zo worden er röntgenfoto’s gemaakt om te bepalen of de heupen en de ellebogen juist zijn.
Hoewel wij ons uiterste best ervoor doen, is het helaas niet mogelijk om 100% gezonde honden te garanderen. Wij kunnen veel sturen bij het fokken, maar het zijn levende wezens. Honden kunnen ziek worden van bijvoorbeeld een niet erfelijke ziekte of door een gen-mutatie. Dit laatste betekent dat er toch een erfelijke ziekte ontstaat zonder dat de ouders dit hebben.