Kyra x Loki

1 november 2022 zijn de pups uit het nestje van Kyra x Loki geboren. Ga naar de galerij van Kyra x Loki voor alle foto’s.

Loki
Loki is een Oud Duitse Herder. Hij is een echte familie hond kan heel goed met kinderen en andere huisdieren. Hij heeft een heel stabiel karakter en er zit echt absoluut geen kwaad in. Hij houdt ervan om lekker achter de bal aan te rennen en er met de baas erop uit te gaan. Ook doet Loki graag Bikejoring.

Combinatie
Om het ras Tamaskan op te bouwen zijn we nog afhankelijk van outcross. Aangezien het eerste nestje van Kyra met een Tamaskan was vonden we het van groot belang het 2e nest te zoeken naar een outcross. We hadden Loki eigenlijk gekoppeld aan Dany, maar helaas was Dany na de dekking niet zwanger en is ze inmiddels te oud geworden. Aangezien Loki nog niet was ingezet voor de Tamaskan en ook een hele mooie aanvulling is op Kyra hebben we met goedkeuring van de NTC deze combinatie gemaakt.
– Zoals je op de foto kan zien heeft Loki een lange vacht, mooi in de oud Duitse herder, maar minder gewild bij de Tamaskan. Aangezien Kyra korthaar heeft zal dat worden doorgegeven aan de pups. (Genetica bron)
– De kleuren van de pups zullen een raadsel worden. Waarschijnlijk zullen er een aantal wat donkerder zijn als Loki, een aantal wat meer richting Kyra en andere weer er tussen in.
– De karakters van de pups kunnen we niet beïnvloeden, ook hier zal er verschil zitten. Sommige meer richting papa en andere weer meer naar mama. Om de juiste pup aan de juiste nieuwe eigenaar te kunnen koppelen is er een vragenlijst voor de eigenaren en een puppy-karaktertest met 6-7 weken. We proberen aan de hand van die gegevens de juiste koppels te maken. Dit betekent ook dat we op de wachtlijst verschillende gezinnen zetten, om ook dit gevarieerd te hebben.