Wie zijn wij

Wij zijn Joy en Cynthia Hoogeveen, we zijn rond de 30 jaar en wonen in Rotterdam. Een aantal jaar geleden hebben we kennis gemaakt met de Tamaskan en raakten op slag verliefd. Het prettige karakter in combinatie met het wolfachtige uiterlijk sprak ons erg aan. Na goed zoeken kwamen we terecht bij Dany en zijn sinds eind 2013 heel gelukkig met haar.

Joy is werkzaam als zelfstandig ondernemer en exploiteert daarbij diverse websites. Veel van deze werkzaamheden zijn vanuit huis, waardoor er vaak iemand bij Dany is. Een van zijn hobby’s is hardlopen en hij loopt dan ook vaak lange afstanden samen met Dany.

Cynthia is docente wiskunde op een middelbare school en geeft 3 dagen in de week les. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de Nederlandse Tamaskan club, dit als algemeen bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie.

Samen delen zij een passie voor honden, salsa en snowboarden.

Visie

Wij willen zo gezond mogelijke honden fokken. Dat betekent dat de ouder honden op de erfelijke ziektes en afwijkingen worden getest die bij de Tamaskan bekend zijn. Zo worden er röntgenfoto’s gemaakt om te bepalen of de heupen en de ellebogen juist zijn.
Hoewel wij ons uiterste best ervoor doen, is het helaas niet mogelijk om 100% gezonde honden te garanderen. Wij kunnen veel sturen bij het fokken, maar het zijn levende wezens. Honden kunnen ziek worden van bijvoorbeeld een niet erfelijke ziekte of door een gen-mutatie. Dit laatste betekent dat er toch een erfelijke ziekte ontstaat zonder dat de ouders dit hebben. 

Dany 8 weken