Dany x Loki

We plannen dat Dany haar volgende loopsheid zal worden gedekt door Loki. Om meer inzicht te krijgen in deze combinatie volgt hier wat extra informatie. 

Loki

Loki is een Oud Duitse Herder. Hij is een echte familie hond kan heel goed met kinderen en andere huisdieren. Hij heeft een heel stabiel karakter en er zit echt absoluut geen kwaad in. Hij houdt ervan om lekker achter de bal aan te rennen en er met de baas erop uit te gaan. Ook doet Loki graag Bikejoring.

Combinatie

Om het ras Tamaskan op te bouwen zijn we nog afhankelijk van outcross. Aangezien het eerste nestje van Dany met een Tamaskan was vonden we het van groot belang het 2e nest te zoeken naar een outcross. Na lang zoeken kwamen we uit op Loki.
Loki en Dany vullen elkaar goed aan en we hopen dat hier mooie pups uitkomen. Een aantal punten hieronder:
– Dany heeft een jachtinstinct en Loki niet, we hopen zo een aantal pups zonder jachtinstinct te hebben. Vaak zien we dat er nog wel wat verschil zit in de pups, sommige zullen het wel hebben en sommige niet.
– Zoals je op de foto kan zien heeft Loki een lange vacht, mooi in de oud Duitse herder, maar minder gewild bij de Tamaskan. Aangezien Dany korthaar heeft zal dat worden doorgegeven aan de pups. (Genetica bron)
– De kleuren van de pups zullen een raadsel worden. Waarschijnlijk zullen er een aantal wat donkerder zijn als Loki, een aantal wat meer richting Dany en andere weer er tussen in.
– De karakters van de pups kunnen we niet be├»nvloeden, ook hier zal er verschil zitten. Sommige meer richting papa en andere weer meer naar mama. Om de juiste pup aan de juiste nieuwe eigenaar te kunnen koppelen is er een vragenlijst voor de eigenaren en een puppy-karaktertest met 6-7 weken. We proberen aan de hand van die gegevens de juiste koppels te maken. Dit betekent ook dat we op de wachtlijst verschillende gezinnen zetten, om ook dit gevarieerd te hebben.